Страници

28 март, 2013

Spring Must Have Makeup: Blush

Здравейте, момичета!

Днешната публикация е посветена на Негово Величество Ружът.

Според модните експерти и последните тенденции, ружът е в списъка "must have" и трябва да присъства в козметичната чантичка на всяка една уважаваща себе си кокона :)

Ружът е едно прекрасно средство за освежаване на лицето, оформяне на контурите и перфектен завършек на цялостната визия. На пазара има огромно разнообразие от цветове, текстури и дори аромати.
Изключително важно е, той да бъде поставен на правилното място,според формата на лицето, в подходящ цвят, според тена и в умерени количества.


Ето няколко прости правила при поставянето на руж:

  • Изберете подходящия за вас цвят
  • Използвайте подходяща четка за нанасяне
  • Усмихнете се и поставете първо върху центъра на ябълката и след това разнесете
  • Ако нанесете прекалено много руж, коригирайте с безцветна пудра. Не рискувайте да изглеждате като ощипана засрамена госпожица :)
  • Винаги поставяйте ружа като последна стъпка от грима





Формата на лицето определя най-подходящите точки за поставянето му







 Подбрала съм три ружа, които да покажа днес.И трите са прахообразни. Единият е в прасковен цвят, а другите два в розовата гама. Нанасям ги с четката за руж на Essence.

Maybelline Colorama Blush 501


 За покупката на този руж, отново са виновни момичетата от форума. Не съжалявам обаче, защото цвета страшно много ми харесва и не пропускам повод да си го сложа.В кутийката изглежда малко тъмен, но при леко нанасяне цвета е страхотен. Ето и как стои на моето лице(напълно непрофесионално и набързо нанесен):


Catrice Defining Blush 030
 

Това е един много красив прасковен цвят, който перфектно пасва на пролетното настроение, обзело ме напоследък. Трябваше малко повече нанасяне от обикновено, за да проличи цвета, но излезна ли на яве, се влюбих в него. Ето и върху мен:

Golden Rose Terracota Blush-On 07
 

За първи път ползвам теракотен руж. Цвета на този е розов, като има и мнооого ситни златни частици, които без слънчева светлина, трудно се долавят. Доста пъти нанесох, за да извадя цвят от него. Може би бих го ползвала, когато искам нещо съвсем дискретно, но пък да не е без хич :) 







 Споделете какъв тип и цвят руж вие харесвате :)





7 коментара:

  1. Наистина е много хубав ружът на Мейбълин!
    Не го взех, но тези дни ще поправя грешката :)

    ОтговорИзтриване
  2. Явно точно този цвят доста се купува, защото ми костваше обикаляне в 5 големи магазина, за да го намеря :)

    ОтговорИзтриване
  3. Сега като гледам колко розовее този Мейбълин, добре че го няма тук хихи
    Много съм доволна от моето ружче на Катрис. Скоро ще пусна публикация - много леко и почти незабележимо прасковено със златист шимър. В общи линии цветът като на твоето, но има и много дискретен блясък :)
    Прекрасна публикацияяя <3

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, Мери! Ще чакам твоята публикация с нетърпение :*

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей, Лори. Много приятен пост и браво за смелостта и за труда, много малко блогърки все още представят продуктите върху себе си.
    Единствено, ми се иска все пак да коментирам този момент: "Усмихнете се и поставете първо върху центъра на ябълката и след това разнесете". Разнесете? Имаш предвид разнесете до ухото или леко туширайте границите на ружа? В твоя случай ружът е сложен така, все едно правиш опит за контуриране, но с грешен продукт. Ружът се слага там, където би могла да се появи натурална руменина на бузите. Тази руменина няма как да се появи чак до ушите, тя се появава обикновено точно върху 'ябълките'.
    Иначе отново браво за поста, много уважавам това, че не се криеш зад рекламни снимки на продуктите, а ги представяш лично. Това е много похвално! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти за съвета и се радвам, че ти е харесало :) Под разнасяне имах впредвид второто - тоест, да се прелеят границите. Аз така съм го нанесла, че наистина стои като контуриране, моя е грешката, но все още нямам кой знае какъв опит, особено с ружовете :) Извинявам се, ако съм подвела някого :)

    ОтговорИзтриване
  7. Много приятен и полезен пост!
    Ивана
    http://dreamofjoe.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване