Страници

26 април, 2013

NUXE Gel Demaquillant Fondant

Здравейте отново, прекрасни :)

В тази публикация ще ви представя почистващия и дегримиращ гел за лице на NUXE.

На него попаднах съвсем случайно, в търсене на измиващия гел на Avene, който всички така хвалят. Е, влязох в доста добре заредена аптека на Витошка, където имаха всичко друго, но не и този гел. Консултантките ми казаха, че най-вероятно бил спрян от производство, на което аз повярвах. След това, като обсъдих с други момичета, се оказа, че това е редовен коментар, когато нямат налично, това, което търсиш :) Както и да е.

Та, попитах ги какво друго биха ми препоръчали, с изискването да не пресушава и опъва кожата ми (както всичко друго, което съм ползвала за измиване на лице), да е подходящо за ежедневна употреба и да е с чисти съставки. Подадоха ми гела на NUXE.

На опаковката пише:
Почистващ и дегримиращ гел за лице с цвят от роза Demascena за нормална към комбинирана / чувствителна кожа
Нежно отстранява грима, почиства, омекотява и успокоява. Нанася се върху влажна кожа сутрин и/или вечер с леки масажни движения. Изплаква се с вода. Не съдържа сапун. Съдържа 95% съставки от растителен произход. Без парабени и феноксиетанол.

След като прочетох всичко това, не се поколебах да го взема. Цената му беше към 30 лв. за 125 ml. До сега не бях ползвала нищо на тази фирма, но съм много приятно изненадана и бих опитала и други неща.

Идеално пасва на типа ми кожа, тъй като моята е смесена (много сухи бузи и омазняваща се Т-зона) и чувствителна.
Аромата му е на добре познатата българска роза. Не е най-мечтания мириз, но не е и нещо силно натрапчиво. Та, примирих се :)
Консистенцията е нещо средно между гел и крем. Изплаква се изключително лесно - буквално с две плисвания на вода. За измиване на лицето е необходимо много малко количество от гела, приблизително с размер на малък лешник. Това ми говори, че е икономичен, но със сигурност ще кажа, когато свърши. Аз го ползвам сутрин и вечер.

Много ми допада това, че е подходящ и за околоочния контур, където кожата е много фина и чувствителна. Не дразни на очите.

След измиване с гела си усещам кожата чиста и мека. Това не ми се е случвало с нито един продукт до сега. Не че съм ползвала безбройно много, но имам известен опит. До момента, винаги след измиване, щом лицето изсъхне от водата, кожата на бузите ми се опъва и я чувствам неприятно суха. Случвало ми се е дори да ми излизат сухи, лющещи се петна, като лишеи, много неприятно! По мои наблюдения това се получава от продукти, които са на сапунена основа, докато този гел не съдържа сапун.

Та, ако още не сте ми хванали мисълта, изключително доволна съм и определено бих го купила отново. Естествено, все още искам да опитам и гела на Avene :)

Ето и снимки:





Вие имате ли опит с този гел на NUXE, или пък бихте похвалили друг подобен продукт?

5 коментара:

  1. Аз съм голям почитател на козметиката на Nuxe, очарована съм от прословутото им сухо олио, каквото и да съм пробвала от тях, ми е харесало. Определено си направила правилния избор! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Хвърлила съм му око аз на това олио, само цената му за сега ме спира, но няма да е за дълго :)

    ОтговорИзтриване
  3. Тагнах те, ако си заинтересувана погледни тук http://blogbyzara.blogspot.com/ :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ооо, да! Чудесни са продуктите на Нукс!
    http://thingamyjic.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей, номинирах се за Versatile Award http://theblackwidowsplace.com/index.php/2013/09/27/versatile-blog-award/
    Продължавай да ни радваш с прекрасни постове!

    ОтговорИзтриване