Страници

24 март, 2013

Freeman Mania

Привет, момичета

Включвам се доста скоро с отзиви за продуктите на Freeman, след покупката им, но нямаше какво повече да чакам. Ако сте погледнали предната публикация, вече знаете, че се сдобих с маска и скраб на фирмата. 

Отдавна се канех да купя продукт от типа Clay Mask, тъй като се славят с много добро почистване на черни точки и запушени пори. Истината е, че много исках да изпробвам тази вулканична маска, но за съжаление не се предлага в България, а пък аз все още не съм на "ти" с онлайн пазаруването. И на нея ще и дойде ред, без съмнение.

Та, по същество. Адски доволна съм и от двата продукта!


  Маската е със средно гъста консистенция и се нанася много лесно, особено на влажно лице, както е описано на опаковката.


Аз направих процедурата по следния начин: на котлона, в малка тенджера сипах около литър вода и капнах по няколко капки масло от чаено дърво и масло от жожоба. Когато водата започна да ври, метнах една кърпа на главата и се надвесих над тенджерата, от която излиза пара. Кърпата играе роля на завеса, която не позволява на парата да отива в страни и запарването е още по-интензивно. Така направих маслена парна баня за около 10 минути, за да се отворят порите ми хубаво да се почисти по-добре кожата. 


 Маската престоява около 5-10 минути, докато изсъхне напълно. Отмива се с хладка вода и Воала! Лицето се усеща наистина чисто и гладко. Скърцане на кожата няма, поне при мен. В комбинация с почистващи лентички за нос, ефекта е още по-добър. Минаха 3 дни, откакто я ползвах и смело мога да кажа, че нослето ми все още е почистено, както когато измих маската. Много важно е, след маската да ползвате подходящ крем за вашата кожа.


Скраба - отново много добър за моята кожа. Кремообразна текстура с много ситни ексфолиращи частици, милиони на брой. Масажира се с кръгови движения и усещането е приятно. Винаги гледам да ексфолирам след хубаво напарване, за да се отворят порите от топлата вода. Друг е въпроса, че още не съм открила с какво да ги затворя след това :)
 Според някои момичета е подходящ за ежедневна употреба. При мен обаче, кожата е смесена - носа и челото ми се омазняват бързо, а бузите ми са доста сухи. Поради тази причина, не смятам, че би ми се отразило добре ежедневното ексфолиране. Правя го 2, до 3 пъти седмично и се чувствам добре.
 

След снимките ръката ми е супер мека и гладка :)

Разбира се, тези процедури не могат да заместят козметика. Лично аз, усещам лицето си най-изчистено само след посещението в козметичния салон.

До скоро :)


5 коментара:

  1. Чудесна идея за маслен парна баня, не знаех, че маслата могат да се ползват и така!

    http://lesoleill.wordpress.com/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Маслата имат безброй приложения, това им е най-хубавото. В интернет има много идеи, но може и да си направя труда по-натам за една публикация, посветена на масълцата :)

      Изтриване
  2. Ще се купуват! То се е видяло :)
    Мерсиии <3

    ОтговорИзтриване
  3. Отдавна съм си набелязала маската :)

    ОтговорИзтриване
  4. В ДМ се предлагат, момичета. Наистина са хубави, а и на достъпни цени, около 8 лв. всяко :)

    ОтговорИзтриване